Reuniunea bienală a Societății Române de Neurogastroenterologie

Dragi membri ai Societății Române de Neurogastroenterologie,

Dragi colegi,

Ne-a făcut deosebită plăcere să ne revedem între 24 si 26 martie la Cluj-Napoca pentru reuniunea bienală a societății noastre. A fost un congres mult așteptat după doi ani de pandemie COVID.

Reuniunea a inclus un curs presimpozion pe tema explorărilor funcționale digestive, la care alături de specialiști din țara noastra, i-am avut invitați pe profesorii Radu Țuțuianu (Elveția) și prof. Serhat Bor (Turcia).

Membrii societății noastre, alături de invițati de marcă din străinătate, au abordat teme diverse cum ar fi: tulburări de motilitate esofagiană, tratamentul refluxului refractar, dispepsia funcțională, dieta, disbioza și efortul fizic în intestinul iritabil, constipația, durerea abdominală. Desfășurarea lucrărilor din prima zi a inclus o sesiune dedicată pediatriei și tulburărilor funcționale digestive la copii și a continuat apoi cu prezentarea unor noi metode de evaluare a motilității digestive (profesorul Asbjorn Drewes -Danemarca). A doua zi, ca de obicei, ne-au fost alături oaspeți de renume în neurogastroenterologia mondială, cum ar fi profesorul Jan Tack (Belgia) – cu o prezentare state of art despre dispepsia funcțională, Eduardo Savarino (Italia) care a vorbit despre tratamentul refluxului gastro-esofagian refractar și Magnus Simren (Suedia) care a vorbit de rolul alimentației în SII, de la generarea simptomelor la tratament.

Considerăm că manifestarea a avut un înalt nivel științific și s-a bucurat de succes incluzând și o participare importantă atât în sala de Congres cât și în mediul virtual. Mulțumim tuturor colegilor din București, Constanța,Timișoara, Târgu Mureș, Iași și mai ales Cluj-Napoca, care s-au implicat în organizare.

Următoarea reuniune care va include sesiuni dedicate de Neurogastroenterologie și la care toți membrii SRNG sunt invitați, va fi în cadrul celui de-al 41-lea Congres Național de Gastroenterologie, Hepatologie și Endoscopie Digestivă. Acesta se va desfășura la București între 30 iunie și 2 iulie. Informații suplimentare puteți găsi pe site-ul congresului: https://www.congres-gastro.ro.

Dorim să vă reamintim, că pentru a fi membri ai SRNG este necesară achitarea unei taxe anuale, de 50 de lei. SRNG este afiliată ESNM (European Society of Neurogastroenterology and Moyility). Avantajele calității de membru în Societatea Română de Neurogastroenterologie sunt:

– deveniți automat membri ai ESNM (fără alte taxe suplimentare);

– beneficiați de acces gratuit la revista Neurogastroenterology and Motility (IF 3.59);

– dacă doriți să participați la manifestările organizate de ESNM (următoarea fiind NeuroGASTRO 2023, organizată la București), beneficiați de taxe de participare mai mici.

Contul Societății este: ASOCIATIA SOCIETATEA ROMANA DE NEUROGASTROENTEROLOGIE, CIF 17930857, cont RO69BTRL01301205860382XX deschis la Banca Transilvania, sucursala Cluj-Napoca.

Conducerea SRNG

 

Image by pressfoto on Freepik

 


Posted

in

by

Tags: